Tuesday, 20 March 2012

Aku Akan Terima Kau Seadanya !

( Intresting Words But It Bring 1001 meanings )
 Jika kamu memancing ikan ,setelah ikan itu terlekat di mata kail, hendaklah kamu mengambil ikan itu!Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia semula ke dalam air begitu saja kerana ia akan SAKIT oleh kerana bisanya ketajaman mata kailmu & mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup.

Begitulah juga setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang ,setelah ia mulai MENYAYANGIMU, hendaklah kamu MENJAGA hatinya danj anganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu, & mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatmu!

Jika kamu menadah air biarlah berpada, jangan terlalu mengharap pada takungannya & janganlah menganggap ia begitu teguh,cukuplah sekadar keperluanmu apabila sekali ia retak tentu sukar untuk kamu menambalnya semula.Akhirnya ia dibuang sedangkan jika kamu cuba memperbaikinya, mungkin ia masih dapat dipergunakan lagi!

Begitu juga jika kamu memiliki seseorang, TERIMALAH seadanya dan j anganlah kamu terlalu mengaguminya & janganlah kamu menganggapnya begitu istimewa dan anggaplah dia manusia biasa.Apabila sekali dia melakukan KESILAPAN, bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya.Akhirnya kamu KECEWA & meninggalkannya. Sedangkan, jika kamu MEMAAFKANNYA boleh jadi hubungan kamu akan TERUS hingga ke akhir hayat!InsyAllah.

Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi, yang kamu pasti baik untuk dirimu, mengenyangkan dan berkhasiat. Mengapa kamu berlengah, cuba mencari makanan yang lain? Terlalu ingin mengejar kelazatan!KELAK,nasi itu akan basi & kamu tidak boleh memakannya,lalu kamu akan menyesal.

Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang INSAN, yang pasti membawa KEBAIKAN kepada dirimu ,MENYAYANGIMU , MENGASIHIMU! Mengapa kamu berlengah, cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain? Terlalu mengejar kesempurnaan KELAK,Kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang lain!Lalu kamu juga yang akan MENYESAL!!

"MENUNGGU SBG"
"CINTA bukan bereRti MENCINTAI seseorang yg SEMPURNA tapi bagaimana MENCINTAI seseorang yg TIDAK SEMPURNA dengan cara yg SEMPURNA"

No comments:

Post a Comment